Belangrijke verkeershinder op Steenweg naar Dendermonde

Van 5 augustus tot 22 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer grondige onderhoudswerken uit aan de rijweg en het fietspad van  Steenweg op Dendermonde in Opwijk. De werken lopen over een afstand van ongeveer een kilometer van de grens met Opwijk tot een 150 meter voor het kruispunt met de Steenweg naar Aalst. Asfaltstroken in slechte staat worden hersteld met betonplaten.

Daarnaast worden ook de boordstenen en de greppel aangepakt. Van het dubbelzijdig fietspad wordt de bovenste laag asfalt verwijderd en een nieuwe toplaag aangebracht. Dat laatste gebeurt van 26 augustus tot 1 september. De werken gebeuren in drie fases. Bij de laatste fase (tussen 20 en 22 september) is de Steenweg in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de eerste twee fases wordt gewerkt met tijdelijke werflichten of versmalde rijstroken. Tijdens de tweede fase moeten de fietsers omrijden via Leirekesroute.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk