Tien jaar "Aan tafel"

Op 1 april 2009 kon iedereen voor het eerst aanschuiven “Aan tafel”, het sociaal restaurant van het OCMW in Opwijk. Tien jaar later is de prijs van 7 euro onveranderd gebleven voor een “driegangenmenu”, drank inbegrepen. In dat eerste jaar kwamen per dag gemiddeld tien mensen eten. Een decennium later komen gemiddeld 40 eters over de vloer. “Over het hele jaar werden maar liefst 13.445 maaltijden opgediend”, zegt Peter Beerens (Open vld), de kersverse voorzitter van het zorgbedrijf Op-cura, het nieuwe OCMW als het ware.

“Dat is mede te danken aan de nieuwe serviceflats, de vernieuwing van de cafetaria met nieuwe eetzaal en aan de oprichting van buurtzorg “Hopstaak”. Ook onze themamaaltijden trokken nieuwe klanten aan”, aldus Peter Beerens.

Directeur Geert Geeroms bedankte alle personeelsleden en vrijwilligers die van “Aan tafel” een succes hebben gemaakt. Hij had een speciale attentie over voor vrijwilliger Claude Vanrusselt, die al tien jaar lang het beste van zichzelf geeft om te helpen. Hij mocht mee aanzitten aan de feestdis met…180 feestvierders.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk