Massaal met stokken gegooid op VK Eeksken

Vrijdag en zaterdag werd er massaal met stokken gegooid op het terrein van VK Eeksken op de campus Tesseskouter aan de Klaarstraat. De Opwijkse vereniging ‘Bekubbst Derop’ organiseerde er een tweedaagse, met op vrijdag haar eerste solo-tornooi en op zaterdag het traditionele Paastornooi. Op het vernieuwde Europees Kubb-kampioenschap (dit jaar in Antwerpen) en het WK (in Zweden) wordt voor het eerst een solo-tornooi georganiseerd, vandaar.

Bekubbst Derop beleefde dan ook een druk kubb-weekend op VK Eeksken met internationale deelneming. Het tornooi op zaterdag voor ploegen uit binnen- en buitenland is de opener van de ‘Kovera Kubb-League’. Kubb (het gooien met stokken) is een Zweeds spel. Sinds enkele jaren vindt het hier ook ingang.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk