Slager Erik Vanderborght tweede keer koning van Mazel

Slager Erik Vanderborght (45) is voor de tweede keer in zijn schuttersloopbaan koning van Mazenzele geworden op de Dries in Mazenzele. In de tweede ronde schoot hij de hoofdvogel af. Hij sprong prompt over het hekken om samen met zijn fans te vieren. Die laatste prestatie was nog merkwaardiger dan de eerste.

Maar zeker was hij niet, want de ronde moest worden afgewerkt en er volgde nog een derde ronde, want de 45 leden van de Sint-Pietersgilde hebben recht op drie kansen. Zo zegt het reglement.

Zijn hoge hartslag kreeg hij niet meer naar beneden van de spanning. Vooral Jurgen De Nil maakte het hem moeilijk. Tweemaal raakte hij de hoofdvogel zonder hem naar beneden te krijgen. En ex-laureaat Evert Van de Velde schoot een paar pluimen van de hoofdvogel af. Maar aan het einde van de derde ronde, had Eric Vanderborght tot zijn grote opluchting zijn tweede titel binnen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk