Nieuwe vogelkijkwand in Heistergem

De opbrengst van de expo “Met zicht op de lente” met 18 lokale kunstenaars in de voormalige bloemenwinkel Helios gaat naar Natuurpunt-IJsvogel. De expo is een gezamenlijk initiatief van “Kunst in Lege Huizen” en “Toer & Taxus”.

De natuurvereniging wil met de cheque van 500 euro een nieuwe vogelkijkwand helpen realiseren in het natuurgebied “Heistergem” in het grensgebied van de drie buurgemeenten Opwijk, Lebbeke en Buggenhout.

In 2000 legde de Vlaamse Milieumaatschappij een wachtbekken aan op de Vondelbeek. Het is ongeveer 17 hectare groot en kan bij dreigende wateroverlast tot 126.000 kubieke meter water opslaan. De VMM gaf het natuurgebied nadien een facelift. Er werden wandelpaden aangelegd, poelen uitgegraven, bankjes en een vogelkijkwand geplaatst. “Prima, maar onder meer de ligging van die vogelkijkwandwand vonden we niet zo gelukkig”, zegt Marc De Maegdt van Natuurpunt-IJsvogel. “Daarom deden we een aanvraag om een nieuwe vogelkijkwand te mogen aanleggen op een volgens ons meer geschikte plek. We hebben die toestemming inmiddels ook op zak. We zijn dan ook blij met deze gift, ze zal dienen om de nieuwe vogelkijkwand in het natuurgebied te helpen realiseren.”

Tijdens “Met zicht op de lente” brachten “Kunst in Lege Huizen” en Toer & Taxus” opnieuw een pak plaatselijke kunstenaars samen in een leegstaand pand. “Dit jaar verzamelden we liefst 18 Opwijkse talenten van schilderkunst, over film, fotografie en beeldende kunst”, zegt Tom Bosman van “Kunst in Lege Huizen”.

“De verscheidenheid van kunstwerken, de lage drempel én de enige locatie – de voormalige bloemenwinkel “Bij Taken” – bij een gezellige babbel met een glaasje in een gemoedelijke sfeer maakten van deze editie opnieuw een succes”, weten Kris De Plecker, Florent Verberckmoes en Johan De Bleker van het kunstenaarscollectief.”

De inkomsten van de tentoonstelling gaan zoals steeds naar een goed doel. Dit keer viel de keuze dus op Natuurpunt-IJsvogel, die een goede besteding aan het sponsorgeld kan geven.
Lijst met beschikbare templates

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk