Twee windturbines in Opwijk?

De kans bestaat dat er op termijn in Opwijk twee windturbines worden geplaatst. “Dat zou gebeuren op de grens met de gemeenten Lebbeke en Aalst”, zegt schepen van milieu Inez De Coninck (N-VA).

“De twee windturbines zouden in de buurt van het toekomstige bedrijventerrein op het Rodeveld komen, aan de overkant van de steenweg”, vervolgt De Coninck. “In de onmiddellijke buurt zou ook een windturbine op Aalsters grondgebied komen.”

Voorts wil Opwijk samen met vijftien andere gemeenten in het najaar thermografische luchtfoto’s laten maken.

Op het lijstje met prioriteiten van het milieubeleid staat onder meer dat er meer laadpunten voor elektrische voertuigen moeten komen. In het centrum is er veel nood aan extra fietsrekken, bijvoorbeeld aan de kerk en in het Hof ten Hemelrijk.

“Op het bedrijventerrein De Vlaamse Staak komt een duurzaam park”, zegt de schepen. “Voorts is er een groepsaankoop in de maak om mazouttanks te laten verwijderen. Er zou ook gerichter worden opgetreden tegen sluikstorten.”

” Ten slotte wordt, en dat is een streep door onze rekening, geld vrijgemaakt voor bodemverontreiniging op de parking aan het cafĂ© in de Processiestraat. Om die parking te realiseren werd een leegstaande woning gekocht en afgebroken, waarbij eerst geen bodemverontreiniging werd vastgesteld.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk