Humulus Lupulus onthuld (+ foto's)

Op het Europaplein werd vorige woensdag op een ludieke manier de Humulus Lupulus onthuld, een standbeeld gewijd aan de hop (humulus lupulus). Het is een werk van Kris De Plecker en Florent Verberckmoes. Pascal Maetens zorgde voor de ludieke en De Volherding voor de muzikale noot.

Schepen van cultuur Jan Couck en Elwyn Moerenhout hielden toespraken. Florent Verberckmoes schetste de ‘Opwijkse’ artistieke carrière van Kris De Plecker. Zijn werk is het negende kunstwerk van het kunstenparcours dat de cultuurraad i.s.m. het gemeentebestuur heeft uitgewerkt. Het achtste was het werk van Ward Eenens voor GAC II.

Wie het kunstenparcours wil fietsen of wandelen kan een brochure met wegbeschrijving (16 km) vinden op de cultuurdienst van de gemeente, Kloosterstraat 7 of er eentje downloaden van de website cultuur.opwijk.be