Opwijk fietst 1000 km voor KOTK

Om de twee jaar wordt Komt Opwijk Tegen Kanker georganiseerd. Niet in 2016 maar wel in 2017. Maar een aantal sportievelingen, met o.m. Peter Beerens van het organisatiecomité KOTK, konden zolang niet wachten en nemen volgend jaar deel aan de 1000 km fietsen voor KOTK.

Danny Vrydag, Peter Beerens, Johan Maes en Dave De Ridder zullen in het Hemelvaartweekend naar Mechelen trekken om er vier dagen na mekaar een fietsrit van zo’n 250 km te maken. ’s Middags wordt rechtsomkeer gemaakt in Mol, Eeklo, Tienen en Turnhout. Er wordt in gesloten pelotons gereden aan vijf verschillende, vooraf bepaalde snelheden.

Om deel te nemen moet het Opwijkse viertal 5.000 euro sponsorgeld bij mekaar brengen. Zij doen daarvoor een beroep op sponsors, verkopen steunkaarten en organiseren een gourmetavond (op 23 januari). Speciaal trainen doen ze niet echt, het zijn alle vier ervaren fietsers. Drie weken voor de 1000 km willen ze wel de Ronde van Vlaanderen van cyclotoeristen rijden.

Wie deze vier moedige kerels wil sponsoren of steunen op één of andere manier Рzo zoeken zij nog een verzorg(st)er of kinesist(e) Рkan contact opnemen met Peter Beerens, beerenspeter@hotmail.com.