Ook Inzet bekritiseert meerjarenplanning in Opwijk

Net als CD&V waarmee het de oppositiebanken deelt, heeft Inzet kritiek op de meerjarenplanning van de meerderheid van Open VLD en N-VA. De reserves die de vorige meerderheid aanlegde worden op twee jaar tijd opgesoupeerd, vinden de Inzetters.

Hoewel zij de verbouwing van het GAC II een goede zaak vinden, hebben ze toch vragen bij het hoge prijskaartje van 850.000 euro. Inzet vraagt zich luidop af of dit project in deze tijd nu echt prioritair is.

Parking

Scherper is de kritiek op het parkingproject aan het Hof Ten Hemelrijk op een terrein dat door de vorige meerderheid voor sociale woningbouw werd gereserveerd. Een parking die Opwijk 1.755.000 euro zal kosten, hadden zij uitgerekend.

Inzet was ook boos om de dingen die niet (of onvoldoende volgens hen) in de meerjarenplanning aan bod komen: milieu (bosuitbreiding) en jeugd bijvoorbeeld. Ook bij het beleid rond sportaccommodatie werden grote vraagtekens geplaatst. Inzet vreest dat de realisatie van De Vetweyde naar de volgende meerderheid wordt doorgeschoven.

Sint-Pauluszaal

Tenslotte wilden de Inzetters wel eens weten wat de meerderheid van plan is met de Sint-Pauluszaal. Wordt die gerestaureerd of gewoon afgebroken? Vanuit de meerderheid klonk het dat men de resultaten van de studie afwacht om een beslissing ter zake te nemen.

BANNER OPWIJK