CD&V Opwijk hekelt opsouperen van spaarpotje

De CD&V afdeling Opwijk-Mazenzele heeft het moeilijk met de investeringspolitiek van de meerderheid van Open VLD en N-VA. Dat Opwijk financieel nog gezond is, is het gevolg van ons financieel beleid in de vorige legislaturen vinden de christen democraten.

Zij voegen er meteen aan toe dat de spaarpot (de rekening van 2102 vertoonde op kasbasis een overschot van meer dan 11 miljoen euro) in snel tempo wordt opgesoupeerd terwijl de leninglast van de gemeente met 1,2 miljoen is gestegen op een jaar tijd.

Naar aanleiding van de voorstelling van de BBC (Beleids- en Beheer Cyclus) herhaalde CD&V zijn kritiek op de spilzieke meerderheid.

Op een jaar tijd is het overschot op kasbasis meer dan gehalveerd, van 11,7 miljoen naar 5,2 miljoen heeft CD&V voorgerekend. In datzelfde jaar is de schuld gestegen tot bijna 22 miljoen.

Buitensporig

De miljoenen gaan naar ‘aankoop van gronden zonder visie’ en naar grootschalige projecten als o.m. de verbouwing van GAC II en het aanleggen van parkeerplaatsen aan het Hof Ten Hemelrijk terwijl ze zouden kunnen geïnvesteerd worden in projecten die àlle Opwijkenaren ten goede komen: jeugdwerking, onderwijscapaciteit, een fuif/feestzaal, binnensportinfrastructuur, …’

CD&V neemt vooral de dure restauratie van GAC II (de villa aan de Ringlaan) op de korrel. De huisvesting van het personeel vindt de partij niet meteen de grootste prioriteit in Opwijk en zij vreest dat het kostenplaatje buitensporig groot zal zijn.

Eerst werd de restauratie geraamd op 100.000 euro, nu wordt al gesproken van 850.000 euro, vindt CD&V.

BANNER OPWIJK