Al 2.000 kandidaat-donoren voor Alexandra

De campagne ‘Geef Alexandra Hoop’ wist al 2.000 mensen te overtuigen zich als donor voor stamcellen op te geven. Het 9-jarige meisje uit Opwijk lijdt aan leukemie, ondergaat momenteel chemo-therapie maar heeft binnenkort de gepaste donorcellen nodig voor een transplantatie.

Momenteel worden een paar kandidaat-donoren verder onderzocht. De kans op een ‘match’ blijft 1 op 30.000. Haar ouders, hierin gesteund door de school De Boot waar zij leerling is en door Kom Opwijk Tegen Kanker, organiseerden twee informatieavonden  om uit te leggen wat stamceldonatie precies is.

Op die beide avonden gaven al 300 mensen aan zich te willen opgeven als stamceldonor. Met een campagne in de pers staat het aantal vrijwillige donoren momenteel al op 2.000, evenveel als in de eerste acht maanden van 2013.

Geef je op als vrijwilliger

Stamceldonatie is niet pijnlijk (gebeurt via een bloedafname) en kan levens redden. Als je tussen 18 en 50 bent, kan je kandidaat-donor zijn.

Contacteer geefhoopaanalexandra@outlook.com, de facebookpagina ‘Geef Hoop aan Alexandra’ of via www.mdpb.be