Overlijden driejarige kleuter verwerken is moeilijk

Het drama van het driejarige meisje dat bezweek aan een bacteriële hersenvliesontsteking heeft voor heel wat onrust en verdriet gezorgd bij de ouders, leerlingen en leerkrachten van de school. Met de kinderen werd een rouwverwerkingsproces opgestart op hun niveau. Het meisje overleed in het weekend, de ouders brachten de school maandagmorgen op de hoogte.

De kinderen kregen onmiddellijk een brief mee naar huis om de ongerustheid weg te nemen: bacteriële hersenvliesontsteking is een agressieve maar weinig besmettelijke vorm van de ziekte. Toch raadden CLB en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de ouders aan om hun kinderen preventief een antibioticum te laten voorschrijven door de huisarts.

In de school werd een rouwregister geopend (enkel voor kinderen, leerkrachten, ouders en verwanten) en vrijdag wordt een afscheidsviering gehouden. Zaterdag vindt de uitvaart in intieme kring plaats in het crematorium in Sint-Niklaas.

Het overleden meisje heeft een broertje in de derde kleuterklas.