PRO Merchtem hield troepenschouw en is ambitieus

In Peizegem blies PRO Merchtem op de laatste zaterdag van augustus verzamelen met kandidaten en sympathisanten-en werd in feite het startschot gegeven om de gashendel volledig open te trekken in aanloop naar de nakende gemeenteraadsverkiezingen.

Eerste opvallende vaststelling daarbij is dat de partij in feite meer kandidaten heeft dan dat er plaatsen zijn op de lijst! Terwijl in de andere kampen diende gezocht of nog wordt gezocht om de lijst volledig te krijgen, maken ze bij PRO het omgekeerde mee. “Elke dag dienen zich nog nieuwe mensen aan en er zijn zelfs meer vrouwen dan mannen,” aldus lijsttrekker Joris Verspecht.

Wie op welke plaats gaat staan is nog niet vastgelegd want eerstdaags hoopt men ook nog een dikke vis aan de haak te slaan. Dat alle huidige mandatarissen opnieuw kandidaat zijn was al geweten. In tegenstelling tot zes jaar geleden is het nu boegbeeld Joris Verspecht die op nummer één staat. Hij wordt gevolgd Marieke Vrijdag en op drie prijkt Toon Dours, de lijsttrekker van 2018.

Er dient dus nog gesleuteld worden aan de finale positionering, maar de ambitie is groot. De vorige passage was al een succes doch van 2024 wordt nog meer verwacht. Dat zal de komende tijd nog duidelijk worden. De Merchtemnaren zullen elke week een nieuw blits filmpje te zien krijgen op de sociale media en ook de QR-codes die op de roze borden prijken, zullen wekelijks worden aangepast.

De partij staat voor transparantie in de politiek en om dat te benadrukken pakt PRO ook uit met transparante borden. “We voelen de sympathie van de Merchtemnaren elke dag,” vertelt Toon Dours. “De meeste mensen waar we gaan aankloppen willen een bordje van ons plaatsen. Uiteraard hadden we die nog van de vorige keer, doch het leeft dermate dat we zo door onze voorraad heen zitten.”

Daarmee is nog niet alles gezegd over deze campagne. “Op 28 september is er ons slotevenement waarbij de grondlegger van de beweging in het Engelse Frome, waar we ons aan spiegelen, aanwezig zal zijn, net als Bert Kruismans. De toegang daarvoor is gratis,” vertelt Christophe Van Campenhout.

“Concreet willen we dat de bevolking haar vertrouwen in de politiek terugvindt, een transparante politiek met een goed bestuur,” aldus Verspecht. “Zelf verbind ik mijn lot aan deze campagne. Het is erop of er onder. De politiek moet veranderen en we hopen dat het onze deze keer lukt!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk