cd&vplus Merchtem richt jongerenafdeling op!

cd&vplus Merchtem wil een krachtig signaal geven in de aanloop naar de verkiezingen. Naast het voeren van campagne zetten de partij ook in op de toekomst. Jong cd&vplus is daar het resultaat van.

Simon Graind’Orge zal het jeugdig enthousiasme in goede banen leiden: “Mijn vader Patrick spreekt telkens zeer nostalgisch over de werking van Jong cd&v in ‘zijn tijd’. Vanuit een jonge kijk wogen ze op het beleid. Dat sprak mij altijd aan. cd&vplus is een partij met duidelijke waarden, altijd verbindend en respectvol over elk thema. Waarden die ik ook belangrijk vind en ook de reden zijn om in de Merchtemse politiek te stappen.”

Een blik op de cd&vplus-lijst maakt duidelijk dat de helft van de lijst jonger dan 40 jaar is en er zich heel wat jeugdig talent aandient. “Onze jongste kandidaat is Jasper Notredame, 22 jaar. Hij is al jaren leiding van de KLJ en zet zich in als lid van de GECORO,” gaat Simon verder. “Samen met Medhat Albuqaai, Timo Blyaert, Vincent De Smedt en Deborah Van den Perre staan er ook twintigers en jonge dertigersers mee op de lijst. Allemaal jongeren die vanuit hun eigen engagementen voor een frisse kijk zorgen.”

Het stopt evenwel niet bij jongeren die enkel op een lijst willen staan: “Neen, we willen ook andere jonge mensen bereiken die mee willen nadenken om van Merchtem een plek te maken waar je je als jongere goed kan voelen. Bij de opmaak van ons programma vroegen we input aan verschillende mensen, ook jongeren. Voor sommigen onder hen was de stap nog te groot om meteen op een lijst te staan, maar we willen hen nu een stem geven door deze jongerenwerking op te zetten.”

Een eerste actie zal plaatsvinden op donderdag 3 oktober. Marie-Anne Vanderhasselt zal haar nieuw boek ‘Je bent een vriend van mij’ voorstellen in de ‘Wereld van Alice’. Marie-Anne is klinisch psycholoog, professor en hoofdonderzoeker aan het labo Experimentele Psychiatrie van de Universiteit Gent. Het was ook de Merchtemse die in het tv-programma Kalm Waes de bekende presentator-acteur onder handen nam.

Simon verduidelijkt: ”Mentaal welzijn en verbondenheid staan heel hoog op onze agenda. Ook bij jongeren. Marie-Anne gaat in haar nieuw boek dieper in op wat vriendschappen kunnen betekenen en welke invloed ze hebben op ons leven. Maar ook Medhat zal iets vertellen over zijn reis naar Europa en zal getuigen over het belang van vriendschap, welzijn en verbondenheid bij nieuwkomers. We starten om 20u en iedereen is welkom!”

Op de foto van links naar rechts: Vincent De Smedt, Jasper Notredame, Simon Graind’Orge, Timo Blyaert, Medhat Albuqaai, Deborah Van den Perre. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk