Tweehonderd kinderen volgden Babbelbad

Al voor het vijfde jaar op rij organiseerde het gemeentebestuur van Merchtem het Babbelbad. Tijdens het babbelbad krijgen kinderen van Merchtemse scholen, die thuis geen Nederlands praten, een taalbad. Met deze stoomcursus Nederlands worden ze voorbereid op het nieuwe schooljaar.

“Op vraag van de leerkrachten lager onderwijs zijn we begin deze legislatuur gestart met het Babbelbad. Zij gaven aan dat kinderen die tijdens de lange zomervakantie te weinig in aanraking kwamen met het Nederlands, het schooljaar moesten starten met een achterstand,” vertelt schepen voor Integratie Toon Luypaert (cd&v plus).

“De doelstelling van het Babbelbad is om deze achterstand weg te werken. Hierbij wordt er gefocust op kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Tijdens het Babbelbad wordt spelenderwijs het Nederlands opgefrist. De gemeente kan hiervoor rekenen op een pool van gemotiveerde vrijwilligers. Via het ‘Huis van het Kind’ wordt het Babbelbad voorbereid met alle scholen,” aldus schepen van Gezin Lien Casier (cd&v plus).

“Voor de eerste editie mochten we toch twintig kinderen verwelkomen en dat cijfer steeg elk jaar. Bij deze vijfde uitgave kwamen er zo’n vijftig op af. Over die vijf jaar konden we zo een 200-tal kinderen klaarstomen voor het nieuwe schooljaar,” besluit Luypaert.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk