Meer parkeerplaatsen op komst

Op de gemeenteraad van 26 augustus werd beslist dat vier woningen, die eigendom zijn van de gemeente, zullen worden afgebroken.

Het gaat over het huis met nummer 18 in de Dendermondestraat. Dat is het gebouw aan de rechterkant bij het oprijden van de parking. Op de hoek van de Alfons Bursensstraat en de Koning Albertstraat gaan drie woningen tegen de vlakte. Het betreft hier de winkel van ‘Ses’ en de twee ernaast gelegen huizen.

Hier komen geen appartementen. Aan de sporthal wordt de parking uitgebreid. In de straten waren de drie huizen sneuvelen is de parkeerdruk enorm hoog. Als het puin is opgeruimd wordt de plek verfraaid en zullen daar ongeveer twintig parkeerplaatsen worden aangelegd.

In de gebouwen op boven vernoemde locaties werd geen asbest aangetroffen en met dat in mindering te brengen daalt de prijs van de werken net onder de 200.000 euro, exclusief BTW. De afbraak is voorzien binnen twee tot drie maanden.

En er is nog breekwerk op komst want in de Burchtlaan gaat ook de rij van vijf oude huisjes, die in vervallen en verloederde staat verkeren, verdwijnen. Ook hier komt geen nieuwbouw. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk