Kaatsen tijdens de kermisweek

Met kaatsen tijdens de kermis is sinds enkele jaren terug aangeknoopt met een oude traditie. Kaatsclub Herleving Brussegem zorgt daarvoor. Op woensdagnamiddag 21 augustus maken drie clubs hun opwachting voor een toffe namiddag op de parking rechtover de sporthal. Naast Herleving komen Buggenhout-Opstal en Herdersem, een Vlaams onderonsje dus. Het begint er om 15 uur.

Mogelijk zijn ook de twee nieuwkomers bij Brussegem van de partij. Bij Galmaarden werd achterman Bert Sonck weggekaapt en koorspeler Yenti Van Mol komt over van Herdersem. Voor volgend seizoen zit Herleving plots met een luxeprobleem. Halfweg het seizoen had achterman Louis Sauvage laten verstaan de club te verlaten. Hij is aan een geweldig seizoen bezig en er was belangstelling voor hem.

Door allerlei machinaties rond de komst van Sauvage bij Oeudeghien besloot Louis toch te blijven. Koordspeler Kenneth De Saedelaere stopt op het einde van dit seizoen en zijn plaats wordt ingenomen door Yenti Van Mol. Dat wil zeggen dat (speler)-coach Luc Bellemans niet langer op zoek moet naar een zesde man en zijn taak beperkt zal blijven tot het sturen van de ploeg. Misschien maakt ook de revaliderende Dieter Van Kerckhove dit seizoen nog zijn comeback!

In principe kan Herleving volgend seizoen beschikken over Louis Sauvage, Bert Sonck, Arno Van Lierde, Noah Keymolen, Yenti Van Mol, Elias en Dieter Van Kerckhove. Althans zo ziet het er naar uit want in kaatsen weet je maar nooit.

Op de slotdag van de reguliere competitie verzekerden de mannen van voorzitter Johan Stevens zich van een plaats bij de eerste zes in de stand. Ze doen dus mee aan de play-offs en zijn vrij van degradatiezorgen. Herleving won met 2-13 bij Fontaine en dat was nodig ook. De Brussegemnaren hadden het de voorbije weken wat laten afweten en concurrent Grimminge verzamelde punten bij de vleet. Door deze driepunter is Herleving verzekerd van nog tien extra matchen. Nog bij die eerste zes zijn Kastel, Galmaarden, Grimminge, Sirault en Oeudeghien. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk