Merchtem United legt de lat iets hoger

Het terras van het Miereghemhof kleurde rood-wit-zwart bij de ploegvoorstelling van Merchtem United. Zowel de spelers van de P3 en P4 waren aanwezig voor het eerste verzamelmoment in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ook supporters, sponsors en sympathisanten tekenden present.

Bestuurslid Katrien Van den Borre mocht de avond in goede banen leiden. “We blijven onze visie trouw of voetballen met jongens van Merchtem of die er een band mee hebben.” Niki De Proft toonde zich een tevreden voorzitter: “Ik ben fier op deze twee teams. Zij beleefden een mooi seizoen en bijna iedereen is aan boord gebleven!”

Sportief verantwoordelijke Guy De Coster was eveneens tevreden want amper een paar uur voor de presentatie was ook een trainer gevonden voor de B-ploeg. Het duurde even maar finaal vond men die in eigen rangen, met Ken Mergan. Voor de ex-speler is het meteen de vuurdoop als T1. Bij de A-ploeg is de trainersstaf dezelfde gebleven. Gunther Carleer en zijn assistenten Joël Van den Driessche en Kristof Verrijcken beginnen aan hun tweede seizoen.

De trainers

In het debuutjaar in 3de provinciale finishte MU A op een achtste plaats met 36 punten. “Het behoud was de hoofdzaak en dat is meer dan gelukt,” aldus De Coster. “Nu leggen we de lat iets hoger en mikken we op een plaats in de top vijf.

De nieuwkomers

De reeks waarin we zitten oogt misschien iets minder mooi want met EMO B, Meise en Relegem zijn er amper drie teams uit de buurt. We verloren wel onze topschutter Robbe Iwens, die stopt met voetballen. Anderzijds trokken we vijf nieuwkomers aan. Dat zijn: verdediger Joren Chrispeels (Ritterklub), aanvaller Mano Schelkens (vrije speler), flankspeler Sander Sneppe (BOKA), flankspeler Arne Van Den Bossche (Boortmeerbeek) en middenvelder Gauthier Vandersteen (Kobbegem). We verheugen ons ook op de terugkeer van Sylvio Van Den Bossche en Mariusz Dabrowski. Verder zijn er ook nog spelers die overkomen van Wolvertem Merchtem. Van onze B-ploeg verwachten we dat er enkele spelers gaan doorstromen naar de P3.”

Nog een grotere verandering tegenover vorig seizoen is dat United voortaan zelf een deel van de kantine kan uitbaten op het gemeentelijks sportcomplex. Dat scheelt ook financieel een slok op de borrel! (eb)

Ken Mergan, Guy De Coster en Sylvio Van Den Bossche

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk