Franky Van Hoof wint Saniwarm dartstoernooi

Vierentwintig darters schreven zich in voor de 3de editie van het Saniwarm-dartstoernooi. Dat het een finale zou worden tussen Franky Van Hoof en Jan De Block had wellicht niemand voorspeld.

Van Hoof bewees eerder al een pijltje te kunnen gooien toen er in de Stoofstraat nog een vogelpikkampioenschap werd georganiseerd. Jan De Block, die had bijzonder hard getraind blijkbaar – “in het geniep,” beweerde Jos De Pauw – kwam erg sterk uit de hoek.

Het toernooi ging deze keer door in de kantine van FC Cristal Boys en Willy ’Bizon’ stond voor de gelegenheid nog eens achter de toog. Er werd twee dagen gespeeld en zaterdagavond mocht Franky Van Hoof de beker de lucht in steken na een 3-2 zege. Voor de statistieken: hij finishte met dubbel twee!

Een ninedarter kregen de supporters niet te zien maar Ewout Biesemans lukte er toch in om een 180 te gooien. Deze laatste speelde er ook Yens Verspecht uit, de winnaar van 2023. Gauthier Cuvelier won van Pjotr Stevens voor de derde plaats. Aan sfeer en ambiance was er in de kantine, die een make over ondergaat, alvast geen gebrek en organisator Francis ‘Saniwarm’ Impatient, zag dat het goed was en voor herhaling vatbaar. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk