Vietnam TV op bezoek bij Steltenlopers Merchtem

Dat de Koninklijke Steltenlopers in juni terug richting Vietnam gaan weten we al en dat het Internationaal Festival niet zo maar een wandeling door wat straten van Hué is, is nu wel duidelijk.

De Vietnamese televisie (VTV) kwam eens kijken hoe het er nu aan toe gaat in de thuisbasis van die groep op stelten. Eerder was de cameraploeg de Merchtemse trots geen volgen in de Ieperse Kattenstoet en op dinsdag 14 mei stonden ze aan het lokaal in de Koeweideblock in Merchtem.

De Vietnamezen werden wegwijs gemaakt door, de van Vietnam afkomstige, Lan Thran Thu, coördinator bij de Steltenlopers Zij is een sterke troef voor de Merchtemnaren want Vietnamees is geen simpele taal. Dat bleek al toen de aanwezige steltenlopers voor de camera een groet in het Vietnamees moesten uitspreken. Er werden beelden geschoten in het lokaal en de opslagplaats van de stelten, zeg maar het walhalla van de verenging. Daarna volgden ook nog wat interviews in het Frans.

Met dit bezoek is duidelijk dat de Merchtemnaren hoog scoren in dit Aziatisch land. Voor een vijfde keer worden uitgenodigd – en dat als enige Belgische groep – wil toch wat zeggen en… dat verdient een reportage op televisie. Het is allemaal mogelijk bij de Steltenlopers! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk