Geslaagde bedevaarten naar Scherpenheuvel

Zere voeten, een pijnlijk zitvlak? Het kon allemaal bij de bedevaarders die op pinkstermaandag terugkeerden van Scherpenheuvel. De warme ontvangst in het centrum van Merchtem deed al die ongemakken echter meteen vergeten. De Merchtemnaren omarmden hun bedevaarders als vanouds met handgeklap, toejuichingen en…. tranen. De uitbundige sfeer in de kerk maakte het compleet.

De heen- en terugtocht waren zonder brokken of ongelukken verlopen en dat is telkens mooi om horen. De bedevaarders te voet waren met de grootste bende of 84 mannen en vrouwen, waarbij acht nieuwelingen. Voorzitter Frederic Spinnoy mocht ook drie jubilarissen huldigen.

De topper was Paul Van Cauter, die de kaap van de vijftig deelnames rondde. In feite zijn het er nog twee meer want ook in de coronaperiode stapte hij naar Scherpenheuvel. Paul vertoeft meestal in de achterhoede maar als de rode lantaarn op kop kwam om het kruis te dragen was het voor iedereen ‘tenen uitkuisen’!

Bernadette Biesemans is de eerste vrouw die de veertig deelnames haalde! Jurgen De Meuter stapte voor de 25ste keer mee.

Bij de fietsers waren 38 deelnemers en die kregen voor de terugrit nog de versterking van het jonge geweld van Samen op Weg (22 fietsers). Bij die bedevaarders was het uitgerekend voorzitter Stefaan Van Assche die in de bloemetjes werd gezet met vijftig deelnames. Hij fietst weinig of niet, maar voor de trip naar Scherpenheuvel komt zijn stalen ros wel van stal. Ook Paul Van Der Stappen leverde een sterke prestatie met veertig ritten naar de basiliek en terug. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk