Geboortelaan voor kindjes van het jaar 2022

Een geboortebos of een geboortelaan, het is als sinds 2006 traditie in Merchtem. Het begon in 2006 in Langevelde of van aan de melkerij tot aan de Langeveldmolen. Voor de kindjes geboren in 2022 was men daar opnieuw in de buurt met het Lange Lindenbos.

Zaterdag 25 mei was het de beurt aan de kindjes van het jaar 2022. Dat jaar werden er 193 kindjes geboren (101 meisjes en 92 jongens), met daarbij ook tweeling. Het is al de 17de keer dat een geboortebos wordt geplant. In februari kwamen de ouders, samen met Bu√Ľmplanters, Natuurpunt, al eens op die plek om mee te helpen planten aan de 13.500 bomen voor het Lange Lindebos. 

Ook de Merchtemse schepenen doen steevast hun duit in het zakje. Zo was er deze maal de jarige Juliette van Toon Luypaert en Jill van Julie Asselman.

Symbolisch werd er door schepen van Gezin Lien Casier (CD&V plus) nog een boom geplant ter hoogte van het bord met alle namen. De aanwezige kinderen hielpen mee en de grote broers en zussen het bord mochten onthullen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk