Georges De Buyer, nog helemaal niet uitgetekend

Brussegemnaar Georges “Geo” De Buyser (85), mag dan wel wat met de gezondheid sukkelen, maar tekenen dat nemen ze hem niet af. Meer zelfs, op 28 april wordt op het internationaal Stripfestival van Knokke-Heist een nieuw werk van zijn hand voorgesteld.

“Met Liefde voor de Atletiek”, heet de jongste worp en daarin heeft Geo alle Belgische atleten getekend – zeg maar een ode aan al die mensen – die ooit een medaille haalden op de Olympische Spelen. Het boek telt 47 bladzijden. “Het begint met Gaston Reiff en eindigt met Bashir Abdi en Nafi Thiam,” vertelt de auteur zelf, die ondertussen ook al negen stripverhalen afleverde.

“Het aanvankelijke opzet was om alle medaillewinnaars van de Lage Landen te vereeuwigen, maar door de gezondheidstoestand van mezelf en mijn vrouw, ben ik daar van afgestapt en heb ik mij enkel op de Belgische atleten gefocust. Ik wilde het ook klaar hebben tegen de Olympische Spelen in Parijs,” aldus Geo.

Voor Georges is dit het vierde boek. Het boek over Tom Simpson ging dit vooraf. “Het tekenen vlot nog altijd goed, maar soms ontbreekt mij de tijd door gezondheidsproblemen. “Met liefde voor de Atletiek” presenteert Geo een album dat zal zowel met hardcover als gewone kaft te koop zal zijn op het festival op zondag 28 april 2024 in zaal De Ravelingen. “Uiteraard hoop ik natuurlijk zelf aanwezig te kunnen zijn.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk