Acht dagen bomen planten voor groot speelbos in Merchtem

De gemeente Merchtem gaat, samen met Bosgroep Vlaams-Brabant, de Bûûmplanters, het Regionaal Landschap Brabantse Kouters, en met steun van de Vlaamse overheid een nieuw speelbos van zo’n 6 ha aanplanten. Van 25 februari tot 5 maart, acht dagen lang, vindt er één van de grootste boomplantacties in Vlaams-Brabant van dit jaar plaats. Liefst 13.550 boompjes gaan de grond in.

Zondag om 10 uur vindt de kick-off van de plantactie plaats: Vlaams minister Ben Weyts, schepen Toon Luypaert, Bart Nevens van Bosgroep Vlaams-Brabant, Joeri Van den Brande van Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Yoeri Bellemans van de Bûûmplanters, gaan samen met zo’n vijftig vrijwilligers de eerste bomen planten.

Waarschijnlijk zijn ook deze boomplanters weer van de partij!

“Het begint zondag met het geboortebos voor de kinderen die geboren zijn in 2022,” vertelt schepen Toon Luypaert (CD&V plus). “In de namiddag komen ook de jeugdverenigingen een handje toesteken en de daaropvolgende dagen zullen ook de Merchtemse scholen komen helpen. Dat is niet de eerste keer dat al die leerlingen een handje komen toesteken.”

Met al de regen van de voorbije dagen was er even twijfel of het planten wel kon doorgaan, maar het nog eens uitstellen was geen optie. Een ding is zeker, al wie komt planten of kijken moet zeker botten meebrengen!

Locatie: ingang ter hoogte van Terlinden 25-28, 1785 Merchtem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk