Veneir Vrijdag vervangt Merchtem op Stelten

In tegenstelling tot de twee vorige legislaturen zal er dit jaar geen Merchtem op Stelten worden georganiseerd in het verkiezingsjaar. De stoet die in 2012 en 2018 wel door de Merchtemse straten trok wordt nu vervangen door en vierdaags evenement. Dit wordt op gang geschoten op 19 juli en ‘Veneir Vrijdag,’ zoals het zal noemen krijgt een slotapotheose op 9 augustus.

Een evenement als Merchtem op Stelten organiseren is geen sinecure. Gastgroepen kosten geld en ook niet alle verenigingen staan te springen om mee op te draven. Veneir Vrijdag lijkt alleszins een waardige vervanger te gaan worden. Het zijn kosteloze zomerconcerten die plaats vinden op het Trappersveld. Trappersveld? Dit is het perceel grasveld aan de achterkant van het kerkhof, tussen de woonwijk Matexi en het sportcomplex Dooren.

De eerste drie avonden verlopen volgens hetzelfde stramien. Er wordt gestart om 19 uur en om middernacht gaat de stekker eruit. Op de vierde en laatste vrijdag wordt er afgetrapt om 15 uur op het terrein met tal van springkastelen en een kindervoorstelling.

Merchtem feestgemeente, andermaal dus en lokale handelaars en verenigingen worden niet over het hoofd gezien. Zij kunnen zich aanmelden om op één van de vier avonden de tap te verzorgen en zo een extraatje te verdienen. Lokale handelaars met foodtrucks krijgen ook de gelegenheid om zich kandidaat te stellen en zo de bezoekers tijdens het evenement van eten te voorzien.

De line-up ziet er als volgt uit:

Vrijdag 19 juli om 20 uur: Mise*En*Scene. Deze vrolijke ska- en punkrockband laat het toeren in Mexico en Amerika even links liggen om in Merchtem de avond op gang te trekken. Om 21:30 uur: FC Bokken. Deze coverband, met de broers Alain en Philippe Bokken, laat je meezingen en dansen. Remember The Flying Thunderbirds.

Vrijdag 26 juli om 20 uur: Shorty Jetson & The Lefthands. Deze pop & rockband trapt de avond op gang met heerlijke country-rockmuziek. Het is genieten terwijl zij performen! Om 21.30 uur: The Daytones of een echte Merchtemse rockband.

Vrijdag 2 augustus om 20 uur: worden alle registers opengetrokken met vier Vlaamse vedetten uit de schlagerwereld. Het begint met John Terra en vervolgens passeren John Dennis, Laura Lynn en, uiteraard vaste klant, Jo Vally de revue

Vrijdag 9 augustus vanaf 15 uur: Familie & Kinderpret Dag met springkastelen en om 16 uur: BlitZ. Deze kindershow trekt met hun meezing- en dansbare nummers de namiddag op gang! Om 20 uur is het aan Whale eats Moon. Deze jazz-popband doet het publiek wegdromen bij een prachtige symfonie van woorden en klanken. De Nieuwe Martelaren, ondertussen ook een trouwe klant in de feestgemeente, mogen niet alleen de avond maar ook Veneir Vrijdag afsluiten. En dan, dan wacht Merchtemkermis! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk