Pol Feytens overleden (3/12/1925 – 29/10/2023)

Zondagvoormiddag 29 oktober is Leopold ‘Pol’ Feytens (° 3/12/1925), een Merchtems icoon op verschillende vlakken, plotseling overleden in het WZC Ter Stelten. De voorbije weken ging het wat minder met de gezondheid en hij zou binnenkort 98 jaar worden. Op 5 juli 2022 vierde hij samen met zijn vrouw Maria Van Moeseke nog hun 70ste huwelijksverjaardag. Zij overleed eerder dit jaar op 94-jarige leeftijd.

Over de levenswandel van Pol zou men een boek kunnen schrijven maar vooral voetbal en heemkunde lopen als een rode draad door zijn leven. Hij stond mee aan de doopvont van Heemkring Soetendaelle en was er 45 jaar voorzitter. Hij werkte mee aan tal van publicaties over de geschiedenis van Merchtem, kortom hij was de wandelende encyclopedie van de gemeente. Jarenlang was ook dagelijks te gast op het gemeentehuis, waar hij de oude bevolkingsregisters uitpluisde tot op het bot. Hij was gemeenteraadslid en ook bij de Bloedgevers en de cultuurquiz was hij paraat met zijn vrouw Maria.

Maar er was ook het voetbal, Koninklijk Hoger Op Merchtem. Daar vervulde Pol tal van functies of van speler tot secretaris en kroniekschrijver van de club. Voetbal dat was zijn lang leven en hij was er maar wat graag bij toen Heemkring Soetendaelle in 2021 een tentoonstelling opzette over Hoger Op en een bijgewerkte uitgave van Pol’s geschiedenis van de bekende voetbalploeg uitbracht. De naam Feytens blijft onlosmakelijk verbonden met het voetbal op Drijpikkel en de Merchtemse heemkring. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk