Nieuwe CNC-machine bij GTSM versterkt technisch onderwijs voor leerlingen derde graad

GTSM heeft onlangs een belangrijke investering gedaan naar de toekomst toe. De leerlingen kunnen nu gebruik maken van een nieuwe CNC-machine ter waarde van 57.000 euro. Die werd aangeschaft voor de afdeling mechanische vormgevingstechnieken van de derde graad.

Met de groeiende vraag naar technisch geschoolde arbeidskrachten begrijpt GTSM het belang van het goed voorbereiden van haar leerlingen op de uitdagingen en kansen in de huidige moderne maatschappij. Directeur Sandra De Buyser en haar team zijn maar wat fier op de nieuwe aanwinst. Dit is slechts een van de vele stappen die de school zet om haar missie van kwaliteitsvol onderwijs te realiseren.

Schepen Steven Elpers en directeur Sandra De Buyser bij de nieuwe CNC-machine

Vanuit een ontwerptekening die de leerlingen maken via een 3D-tekenpakket wordt er automatisch een programma gegenereerd dat de CNC-machine aanstuurt. De snijparameters worden aangevuld door de leerlingen in het programma. De nieuwe CNC-machine, die staat voor Computer Numerical Control, stelt de leerlingen dus in staat om complexe stukken in metaal te ontwerpen en te produceren met een nauwkeurigheid van een micrometer.  Dit is in lijn met de eisen van de huidige industrie en zal de afgestudeerden van GTSM goed voorbereiden op de arbeidsmarkt in de technische sector.

De aanschaf van de CNC-machine zal de creativiteit van de leerlingen stimuleren en hen in staat stellen om innovatieve projecten en ontwerpen te realiseren conform de nieuwe leerplannen.

Steven Elpers, schepen van Secundair onderwijs (LvB), benadrukt het belang van deze investering in het technisch onderwijs: “Met de aanschaf van de CNC-machine bevestigen we ons engagement om de leerlingen van GTSM goed voor te bereiden op een succesvolle toekomst in de technische sector. We willen ervoor zorgen dat ze de vaardigheden en kennis hebben om uit te blinken in een steeds veranderende wereld.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk