Gemeentepersoneel stelt tentoon

Op 30 september en 1 oktober gaat er in het A. De Boeckhuis een bijzondere tentoonstelling door. Het zijn de creatievelingen van het gemeentepersoneel die met hun werk naar buiten komen. Zij laten zien dat ze ook nog wat meer in hun mars hebben dan hun beroepshalve bezigheden. Gans het gebouw is gevuld, tot zelfs de kelder toe.

De mensen die tentoonstellen zijn Kim Jeuniaux, Stan Keppens, Joeri Longin, Bert Van Gestel, Jurgen De Mars Magda Van Gucht, Leen Vermeir en Dominiek Vermeiren. Burgemeester Maarten Mast en enkele schepenen waren aanwezig op de vernissage. Zij niet alleen want tal van collega’s van deze artiesten waren op de middag van de partij om al dat moois te aanschouwen.

“Zij bewijzen niet alleen creatief te zijn in hun job bij de gemeente maar blijkbaar ook daarbuiten! Een tof idee om zo’n tentoonstelling op poten te zetten,” aldus de burgemeester.

Sommigen trekken de lijn van hun werk ook echt door naar hun vrije tijd zoals Joeri Longin en Jurgen De Mars van de technische dienst met respectievelijk houtdraaien en ijzersculpturen. Kim Jeuniaux en Bert Van Gestel weten hoe een knappe foto te maken. Stan Keppens en Leen Vermeir schilderen en Magda Van Gucht exposeerde moderne kunst. Dominiek Vermeiren – muzikant, artiest en kunstenaar – maakt portretten in houtskool en presenteert een aantal creaties van natuurlijke materialen, gecombineerd met licht.

Bij de opening mocht er ook een vleugje muziek  zijn en ook dat werd gebracht door mensen van het gemeentepersoneel, namelijk Karen Van Weverberg (dwarsfluit) en Sandra Vandevoort (piano).

De toegang is gratis en de tweedaagse tentoonstelling is open van 14 tot 17 uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk