Merchtem Sjeekt met kermis!

De beuk er in op het kerkplein, dat is in een paar woorden het nieuwe mini-rockconcert dat zal doorgaan op donderdag 24 augustus of in het hart van de Merchtemse kermisweek. ‘Merchtem Sjeekt,’ noemt het micro-festival dat zich zal afspelen in de schaduw van de kerktoren. En shaken zal het! Bovendien hebben de drie groepen die optreden allemaal een band met Merchtem of wonen de muzikanten er.

Pieter Van Kerckhove, gepokt en gemazzeld in de muziekwereld, stak het vuur aan de lonk en maakte Wim “The Shaker” De Ridder, dé presentator op Merchtemkermis, warm voor het project. Zij kregen de zegen en steun van het gemeentebestuur en Merchtem Sjeekt was een feit. Als de weergoden dan nog even meewillen wordt het ongetwijfeld drummen voor ’t Karrewiel.

De avond wordt rond 18 uur op gang getrapt in retro-stijl of muziek met vinylschijfjes. Daarvoor zorgt Vinyl on Wheels met 45-toerenplaatjes van de sixties tot de nineties. Om 18 uur mag Minimaal Dissonant meteen alle registers open trekken met garage punk en cold wave.

Anderhalf uur later mogen The Spanks opdraven en die worden omschreven als ‘Belgium’s finest garage rock since 1984.’ The Tannen Baines Tree ten slotte, met Pieter Van Kerckhove, sluiten het rijtje. Voor de liefhebbers een hoogdag en voor zij die de groepen niet kennen, een reden om te komen ontdekken en meegenieten. Afspraak op 24 augustus. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk