April is maand van de markt in Merchtem

Van 1 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee.

“De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Daarom ondernemen we een maand lang activiteiten die de aantrekkingskracht van de markt verhogen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde Provincie Vlaams-Brabant voor economie. “We zijn blij dat opnieuw 33 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze editie deelnemen.” In Vlaams-Brabant nemen onder meer Asse, Meise, Merchtem en Opwijk deel aan de campagne.

Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Die zijn herkenbaar door de campagneposter “Maand van de markt” op hun zaak of kraam. Meedoen is eenvoudig: bij elke aankoop krijg je van je marktkramer een invulkaartje dat je kan deponeren in de wedstrijdbox die je kan terugvinden aan het snelloket van campus Nieuwstraat, Nieuwstraat 1. Je kan ook de app “ikkooplokaal” downloaden en de QR-code scannen bij de deelnemende marktkramers.

Aan het einde van de actie worden alle invulkaartjes verzameld door de gemeente. Een onschuldige hand zal dan de winnaars trekken van een “Merchtemse Met-shopper” ter waarde van 10 euro.(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk