K. Harmonie Sint-Cecilia vierde Sint-Cecilia

Het laatste weekend van november vierde de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia feest. De patroonheilige van de muzikanten, Sint-Cecilia, stond eerder die week op de kalender en dat staat bij de vereniging synoniem voor twee dagen verbroederen. Zowel op zaterdag als op zondag trok de harmonie musicerend door de dorpskern. Aan de sympathiserende drankgelegenheden werd een serenade gegeven en dienden uiteraard de kelen gesmeerd.

Op beide dagen was er telkens een feestmaaltijd. Op zondag gaf de jeugdharmonie een concert. De dag voordien, tijdens het familiebal werden ook de eretekens uitgereikt. Die waren dit jaar voor: 45 jaar muzikant: Notredame Bernadette, 25 jaar muzikant: Van Ranst Jennifer. Bij de leden spande Ivo Abbeloos de kroon met liefst 70 jaar. Achter hem kwamen met 65 jaar lid: De Smedt Albert, 60 jaar lid: De Smedt Aloïs en Abbeloos Julienne, 50 jaar lid: Verbruggen Firmin, Van Den Eede Herman, Van Der Poorten Alfons en Verbelen Maria, 45 jaar lid: Wijnants Marcel, Van Dijck Sus en Van Zaelen Louis, 25 jaar lid: Heylen Luc, Genot Emiel, Seghers Serge, De Knijf Willy en De Backer Iris. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk