Arnold Schoukens overleden

In Blankenberge overleed dinsdag onverwacht Merchtemnaar Arnold Schoukens (°14/07/1940) aan een hartstilstand. Hij was 82 jaar. Arnold is geen onbekende figuur in de feestgemeente. Het meest gekend is hij ongetwijfeld als de gedreven voorzitter van wielerclub De Sprinters. Naast gemeenteraadslid was hij ook een periode afgevaardigd beheerder van de vzw Sport- en Ontmoetingscentrum. Hij was tevens erelid en oud-muzikant van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia.

De Sprinters organiseerden jarenlang wielerwedstrijden in Merchtem voor alle categorieën maar de kers op de taart was ongetwijfeld het Belgisch kampioenschap voor beroepsrenners op 22 juni 1986 met Marc Sergeant als winnaar. Daar was Arnold terecht trots op.

De uitvaartviering zal plaatsvinden op dinsdag 20 september 2022 om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodtkerk te Merchtem. Samenkomst en begroeting achteraan in de kerk vanaf 9.40 uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk