60 Jaar Scouts Juventa met Driepoot

Het is niet makkelijk: je jeugdvereniging bestaat 60 jaar en je kan dat niet uitgebreid vieren. Dat overkomt momenteel de Merchtemse Scoutsgroep Juventa. Zij hadden grootse plannen maar covid stak – eens te meer – stokken in de wielen. Om toch een feeststemming te creëren grepen ze naar een orginele manier: ze brouwden een feestelijk biertje dat Driepoot werd genoemd.

Uiteraard willen ze dat (blonde) biertje graag aan de man (en de vrouw) brengen zodat iedereen kan meegenieten van hun 60ste verjaardag.

Benieuwd? Ga vlug een kijkje nemen op www.scoutsjuventamerchtem.be/driepoot. Op die pagina kun je je eigen driepootjes bestellen. Maar wacht niet te lang want de flesjes vliegen de deur uit. Op de site vind je ook een gelegenheidsgedicht (uiteraard in het dialect) van Jean-Paul Van der Elst en een bijzondere gast: bierkenner Karel Stautemas (dé Karel Stautemas) die Driepoot proeft en … aanbeveelt.

Dat filmpje kan je bekijken op de facebook pagina van Scouts Juventa: https://fb.watch/56FyZ5YVqq/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk