Fietsveiligheid aan Aldi-Colruyt site

Met de komst van een nieuwe Colruyt op de vroegere Lactovitasite zijn er nu twee druk bezochte warenhuizen op de hoek van de Bleukenweg en de Wolvertemsesteenweg. Bovendien zorgt het tankstation Total voor extra verkeersbewegingen bij het op- en afrijden van wagens die willen tanken. De gemeente Merchtem neemt de nodige maatregelen om het fietsverkeer op deze plaats veiliger te maken.

In overleg met de leveranciers van de warenhuizen werden de uren waarop geleverd wordt op elkaar afgestemd in tijdsblokken zodat het risico op wachtende vrachtwagens beperkt is.

“Om snel te schakelen was iedereen akkoord dat er een tijdelijke opstelling kwam met blokken en paaltjes. De blokken werden reeds maandag geplaatst en onze Loods zal nog paaltjes voorzien tussen het fietspad en waar de vrachtwagens lossen.” verduidelijkt schepen Steven Elpers.

“Er is momenteel een plan in opmaak waarbij we de situatie zullen bestendigen met plantvakken. Het ene plantvak zal de oprijbreedte van het tankstation beperken zodat wagens met lagere snelheid oprijden en de lengte waarop ze fietsers kunnen kruisen beperkt wordt. Het andere plantvak zal ingericht worden tussen het fietspad en waar de vrachtwagens staan te laden en lossen om daar ook aanrijdingen te vermijden met achteruitrijdende vrachtwagens.” geeft schepen Lien Casier nog mee.

De site van Colruyt en Aldi zal ook toegankelijk zijn via een helling, met beperkte hellingsgraad, langsheen baantje richting Langeveldmolen. Zo worden wagens en zachte weggebruikers al zoveel als mogelijk gescheiden van elkaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk