Bewoners tegen plannen RUP Merchtem-Centrum

Een aantal bewoners van de Merchtemse Reedijk en Puursstraat verzetten zich tegen het RUP Merchtem-Centrum dat hoogbouw zou toelaten. Het gebied tussen Puursstraat en Reedijk is volgens hen een overstromingsgebied dat moet verhinderen dat de omwonenden op regelmatige basis met hun voeten in het water staan.

De bewoners vrezen overstromingen en verzetten zich ook tegen het plan om de Molenbeek (die onder de Reedijk doorstroomt) weer open te leggen. “In onze straat staat er nu al een heel jaar lang water in de kelders,” zegt Henk Willockx namens het buurtcomité ‘RIP aan het huidige RUP’.

De buurt van Reedijk en de site van het benzinestation en ALDI is het laagste punt van Merchtem-centrum. “We willen niet meer nattigheid in onze straat, die gelegen is op het laagste punt in Merchtem en dus sowieso veel water te slikken krijgt. We willen het water bij ons weghouden.”

Opmerkingen en suggesties kunnen ons bezorgd worden tegen ten laatste 7 februari via www.merchtem.be/merchtemcentrum of via een papieren vragenlijst die verkrijgbaar is aan het snelloket campus Nieuwstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk