Merchtem verplicht mondmasker in centrum straten

Omwille van de zorgwekkende stijging van de coronacijfers, werd door de burgemeester beslist een mond-neus maskerplicht op te leggen op bepaalde plaatsen in het centrum van Merchtem waar de afstandsregel (1,5 meter) niet kan worden gewaarborgd (schoolomgeving, bushaltes, … ).

Het gaat om volgende straten: Korte Ridderstraat, Varkensmarkt, Bogaerdstraat, Nieuwstraat, Markt, Marktstraatje, Krekelendries, Gasthuisstraat, Stationsstraat, Burchtlaan, Langensteenweg, Dendermondestraat en Kattestraat.

Deze maatregel geldt vanaf 20 oktober 2020 voor iedere persoon ouder dan 12 jaar en dit voor onbepaalde termijn. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden met de toepasselijke strafbepalingen zoals bepaald in het Ministerieel besluit van 18 oktober 2020.

Het besluit kan je nalezen op www.merchtem.be/coronavirus

Het gemeentebestuur dankt de inwoners voor hun begrip en medewerking.

(Foto enkel illustratief)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk