Aantal coronabesmettingen hoog in Merchtem

Wanneer we het aantal recente coronabesmettingen in de noordrand bekijken dan heeft Merchtem een weinig benijdenswaardige koppositie. Met 7 besmettingen op 16 september, 16 de laatste drie dagen en een totaal van 108 kleurt het bloedrood op de coronakaart. Onder meer in Peizegem zouden een aantal jongeren besmet zijn.

De gemeente Merchtem spreekt van andere cijfers: 15 nieuwe besmettingen in de laatste drie dagen waarvan 6 op maandag, 6 op dinsdag en 3 op woensdag.

Ook in Vilvoorde en Asse waren er gisteren telkens 7 nieuwe besmettingen. Over drie dagen gespreid waren er in Asse 13 en in Vilvoorde 12 nieuwe besmettingen. Asse telt nu in het totaal 290 besmettingen, Vilvoorde 411.

In Opwijk waren er de laatste 14 (!) dagen maar drie nieuwe besmettingen. Daarmee blijft Opwijk ruim onder de alarmdrempel terwijl Asse, Vilvoorde, Grimbergen, Meise en Merchtem die wel ruim overschrijden.

(Bronnen: Sciensano en VUB Corona Kennisbank)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk