Merchtem wil stationsgebouw kopen, NMBS treuzelt

Het Merchtems gemeentebestuur heeft al verschillende keren contact opgenomen met de NMBS om te zien of zij het stationsgebouw niet kunnen kopen. Sinds het sluiten van de loketten, jaren geleden, is het gebouw van geen nut meer voor de Belgische Spoorwegen.

Er kwam reeds een vertegenwoordiger van de ‘directie stations’ langs voor een plaatsbezoek maar de gemeente kreeg tot op heden geen gunstig antwoord. In een persbericht drukken zij hierover hun verwondering uit gezien verschillende in onbruik geraakte stationsgebouwen te koop werden aangeboden.

In het verleden werd het gebouw nog deeltijds bemand door een personeelslid van de gemeente en het gebouw wordt nog steeds onderhouden door de gemeentelijke diensten. Het gemeentebestuur heeft de NMBS nogmaals gecontacteerd en hoopt deze keer op een positief antwoord.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk