65 jaar Stany Wafels

Met de kerst- en nieuwjaarsdagen kreeg Merchtem twee primeurs: de markt vond plaats op zondag én Stany Wafels toonde zijn nieuwe marktwagen aan de bezoekers van de markt. Die nieuwe wagen kwam er ter gelegenheid van 65 jaar Stany Wafels. Gilbert, Carine en zoon Milaan waren dan ook apetrots om, naast de vele trouwe klanten, ook burgemeester Mast, de schepenen De Valck en Asselman en zelfs minister Maggie De Block te mogen bedienen met wafels, koffie en soft ijs (alhoewel dat laatste meer voor de zomermaanden is bedoeld).

65 jaar geleden parkeerde Constant (Stany) Verbruggen uit Tisselt zijn wagentje aan de deur van het gemeentehuis en begon er wafels te bakken. Dat was een echte primeur voor die tijd. Toen Constant na vele jaren de pollepel doorgaf aan zijn dochter Carine en haar echtgenoot Gilbert Verhaegen, die zelf uit een foorreizigersfamilie stamt, was Stany Wafels al gekend op vele markten in de ruime omgeving. (Lees verder onder de foto)

MERCHTEM Stany Wafels 2

In al die jaren werd het recept ongewijzigd gehandhaafd, ook de ijzers om de wafels te bakken waren nog net als vroeger. Het gamma werd wel uitgebreid: wafels met suiker, met chocolade of slagroom, lollywafels op een stokje, Brusselse wafels en binnenkort komen daar ook nog pannenkoeken bij. Want Gilbert en Carine vind je niet alleen op de markten van Dendermonde (op maandag), Lede (op dinsdag), Merchtem (op woensdag) en Buggenhout (op donderdag) maar ook op evenementen en zelfs op privé feestjes.

Ondertussen lijkt met Milan (12) de derde generatie al klaar te staan zodat de Merchtemnaren en de mensen uit de buurgemeenten nog lang zullen kunnen genieten van een lekkere, geurende, dampende wafel. Om duimen en vingers van af te likken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk