100 Jaar Music Time (met 25 foto’s)

Het was goed, heel goed zelfs: puike organisatie, uitstekend weer, veel ambiance, veel volk en vooral … veel muziek. Zelden wordt een 100ste verjaardag met zoveel animo gevierd. Het begon vrijdag al met een zoektocht en een breugelfestijn. Zondag was er doorlopend muziek van na de middag tot middernacht.

Een plejade van muziekvereniging wisselden mekaar af op het podium onder de grote tent. Voorzitter Anne Vanderstappen, met de voet in het gips, luisterde de hele tijd zeer aandachtig. Zij werd geflankeerd door de vertegenwoordiger van Vlamo, de vereniging van Vlaamse muziekmaatschappijen, en schepen van cultuur David De Valck. Die laatste klom, samen met zijn collega Mario Vandevelde, zelf op het podium voor een geslaagde Exdy Wally medley met de Sitlwalkers’ Band.

Uiteraard kwam Music Time als laatste op het podium. Na een korte set mocht hun dirigent Tim Van Medegael het dirigeerstokje hanteren voor een apotheose met zo’n honderd muzikanten uit diverse muziekverenigingen. De feestelijke dag werd afgesloten met een Kreuners Tribute van Prozac.

De hele dag lang konden de talrijke bezoekers genieten van al het lekkers dat hen werd aangeboden in de standjes van diverse verenigingen. Haringen, pensen, hamburgers, ballekes, … ze vonden alle hun weg naar de hongerige magen van de toeschouwers. Natuurlijk werd alles doorgespoeld met lekkere drankjes. Bijzondere attractie was het Jubilee bier, speciaal voor deze feestelijke dag gebrouwen door Brouwerij De Block.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk