Weer frietjes bij Frituur Den Drypikkel

Vier maanden na een verwoestende brand kunnen Tim Den Roover (32) en Liesbeth Vandael (31) weer frietjes bakken in hun frituur aan het voormalige voetbalplein van Merchtem. De opening ging gepaard met gratis frietjes terwijl er ook een tent en zelfs een kindermolentje waren opgetrokken om de klanten van Den Drypikkel te verwelkomen.

ME DEN DRYPIKKEL 4Op 10 september vorig jaar kwam Tim thuis met hun zoontje Jeff. Meteen zag hij rook komen uit de plaats waar de frigo’s stonden. Hij kon nog net de gasleiding afsluiten om erger te voorkomen maar de frituur was herschapen tot een zwartgeblakerde ruimte. Geen sprake van dat hier nog frietjes konden gebakken worden.

Tim en Liesbeth konden rekenen op klanten en buren om de rotzooi op te ruimen en zo herstellingswerken mogelijk te maken. Een klant wist zelfs met een crowdfunding zo’n 3000 euro bij mekaar te brengen. Dat bedrag hebben Tim en Liesbeth nu besteed aan een feest om niet alleen de klanten maar ook de firma’s die de herstellingen hebben verricht te danken.

“De solidariteit van al deze mensen was hartverwarmend. We kregen er opnieuw moed door om verder te gaan. We hebben, dank zij de golf van solidariteit, ook nieuwe vrienden gemaakt. De heropening van onze frituur was dan ook het moment om al deze mensen nog eens extra ‘dank’ te zeggen”.ME DEN DRYPIKKEL 5

Vanaf 17 uur was er gratis drank en gratis frietjes. De hongerigen stonden al gauw tot buiten aan te schuiven. Maar ook in de tent was er een gezellige drukte. ’s Avonds volgde er nog een DJ set van The Knightriders.

Vanaf nu kan je dus in een volledig vernieuwde Den Drypikkel terecht voor lekkere frietjes en snacks. En breng de kinderen gerust mee want voor hen is er een speciale speelhoek.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk