Platina jubileum voor Tuur en Georgette

Arthur Van Den Eynde (91) en Georgette Van den Eede (88) vierden op zaterdag 8 december de 70ste verjaardag van hun huwelijk. Een platina jubileum dus, toch altijd nog een niet alledaagse gebeurtenis. Arthur is de half-broer van schepen Paul Van Den Eynde en was heel zijn leven actief in de groentenhandel, daarin bijgestaan door zijn vrouw Georgette.

De groetenhandel zit de familie trouwens in het bloed want met de kleindochter van Arthur is men al aan de vijfde generatie toe. Zij kochten spinazie op het veld, oogstten die en brachten ze naar de vroegmarkt in Brussel. “Wij eten nog elke zondag spinazie,” zegt Georgette, “maar ook bloemkool en asperges eet ik graag”.

Arthur is ook een verwoed voetbalsupporter. Eerst voor Beerschot, later voor Standard en nu al veel jaren voor Brugge. De nederlaag van Club legde zelf een (zij het heel kleine) schaduw over het jubileumfeest voor de familie. “Mijn broer leest nog elke dat twee kranten en woont al 91 jaar in hetzelfde huis”, zegt Paul Van Den Eynde. Nu al 70 jaar samen met Georgette.

ME Briljanten jubilee 2

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk