Namen en bevoegdheden schepencollege Merchtem

Lijst 1785 en CD&V laten er geen gras over groeien en maken nu al de namen van de leden van het schepencollege en hun bevoegdheden bekend. Het wordt een bijzonder jong college met een gemiddelde leeftijd van 36,5 jaar. David De Valck is met 48 de oudste, Julie Asselman met 31 de jongste. Hieronder vindt u het lijstje:

Maarten Mast (Lijst1785 – 40 jaar) zal als burgemeester, volgende bevoegdheden voor zijn rekening nemen: burgerlijke stand, personeelszaken, natuur en dier, groene energie, senioren en Brussegem (+ kermis).
Lien Casier (CD&Vplus – 32 jaar) wordt erste schepen, en zal bevoegd zijn voor Ruimtelijke Ordening, Omgeving, Mobiliteit, Milieu en Peizegem (+kermis).
David De Valck (Lijst1785 – 48 jaar) , met zijn jarenlange ervaring kiest hij opnieuw voor: financiën en begroting, kerkraden, kunstonderwijs, afvalbeleid, Hamme (+ kermis) en cultuur. Hij zal er Vlaamse aangelegenheden, toerisme en lokale economie bijnemen
Steven Elpers (Lijst1785 – 44 jaar), kiest opnieuw voluit voor secundair onderwijs en landbouw, hij krijgt er een grote uitdaging bij want zal de schepen van openbare werken worden.
Toon Luypaert (CD&Vplus – 32 jaar), rechtstreeks verkozen als nieuwkomer, en zal al zijn energie steken in: sport, jeugd, maar vooral het vereenvoudigen, digitaliseren, informeren van de dienstverlening naar de verenigingen en burgers. Ontwikkelingssamenwerking.
Julie Asselman (Lijst1785 – 31 jaar), jongste collegelid, kan haar taken als schepen van welzijn en sociale zaken verderzetten. En gaat twee grote nieuwe uitdagingen aan: basisonderwijs en Merchtem kermis.
Walter Teugels (CD&Vplus – 52 jaar), wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk