3000 euro voor zwerfkattenplan

De gemeente Merchtem voorziet in zijn begrotingswijziging een budget van 300 euro voor het steriliseren en castreren van zwerfkatten. Voor dit bedrag is een aanbesteding uitgeschreven aan alle dierenartsen van Merchtem. Het is de bedoeling dat zwerfkatten, die door burgers gesignaliseerd worden, te vangen om ze vervolgens te steriliseren of castreren.

“Ze krijgen een oorknip (als teken dat ze al gesteriliseerd of gecastreerd werden) en worden dan terug gezet waar ze gevangen zijn,” zegt schepen Maarten Mast. “De katten worden terug gezet omdat anders het vrijgekomen territorium door andere zwerfkatten wordt ingenomen”. In samenspraak met de Merchtemse dierenartsen wordt een adequaat zwerfkattenbeleid voor de toekomst uitgestippeld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk