WZC Martinas officieel geopend

Woon Zorg Centrum Martinas, in de voormalige brouwerij Ginder-Ale, heeft al 47 bewoners. Tijd om het WZC met enige plechtigheid te openen. Directeur Geert Hermans had moeite om zijn emoties te bedwingen toen hij als eerste de microfoon kreeg. Hij schetste het vele werk dat werd geleverd om van een oude brouwerij een nieuw en modern woon zorg centrum te maken. Hij bedankte ook de vele medewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor de bewoners.

Vervolgens kreeg Maggie De Block, minister van volksgezondheid, het woord. Zij beklemtoonde het belang van degelijke wzc’s voor een steeds sterker vergrijzende bevolking. Broer Eddie, aan zijn laatste jaar als burgemeester bezig, schetste de rol van WZC Martinas voor Merchtem. Een centrum in het hart van de gemeente, dat is goed voor de gemeente maar zeker ook voor de bewoners, vond de burgemeester. Ze zitten dicht bij alle winkels, de markt, de kermis en de vele regelmatige activiteiten. Het leven moet zolang mogelijk een feest blijven, vond de burgemeester.

De laatste die het woord kreeg was Geert Uytterschaut. Hij schetste de groep Armonea die in België niet minder dan 8§ woon zorg centra uitbaat. De groep stelt 6000 personen te werk en biedt woonzorg voor 9000 senioren. In zijn (bijna) 40 jarig bestaan, vergaarde Armonea heel wat expertise in dementie, onder meer met een gespecialiseerd woonzorgcentrum in Ukkel. Via hun dementie-kenniscentrum Anahata delen zij deze kennis en ervaring met de 86 woonzorgcentra van Armonea.

Na alle toespraken was er een mooie attentie van het personeel voor directeur Geert en konden de vele inwoners en genodigden genieten van een hapje en een drankje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk