Rukwinden vellen kerstman

In Peizegem kijken ze nog uit naar de winterhappening op zaterdag 16 december. In afwachting zorgt Bedrijvig Boskant voor een hapje en een drankje in een kiosk aan het Statieplein. Maar zondag ging het mis.

Bedrijvig BoskantDe dag begon met sneeuw, daarna was het even minder nat maar in de late namiddag kwam er weer regen gepaard met rukwinden. Die werden de opblaasbare reuze kerstman, die reclame maakte voor de kersthappening, fataal.

Terwijl een aantal mensen van een jenevertje genoten ging hij met een klap tegen de grond. Hij hield er een fatale ‘rugscheur’ aan over en overleed onmiddellijk. Toen ook de grote paraplu op stap ging door de windstoten, werd de kiosk gesloten. Maar voor volgende zaterdag wordt beter weer beloofd.

Zaterdag kan je vanaf 16 uur op het Stationsplein terecht voor een wintermarkt met kraampjes en kermisattracties, animatie, muziek en eet- en drankstandjes. Maar ‘t zal zonder de grote kerstman zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk