Gratis naar recyclagepark

Vanaf 2018 mogen de Merchtemse jeugdverenigingen tweemaal per jaar gratis naar het recyclagepark gaan. Dat heeft o.m. te maken met het feit dat die jeugdverenigingen voor hun werking vaak tweedehandse meubelen en materiaal toegeschoven krijgen. Daarnaast is er ook nogal wat afval van evenementen (drinkbekers, onderleggers, …).

De laatste opruiming van hun lokalen in Ten Anckere kostte aan de KSA van Merchtem zo’n 200 euro. Dat is veel voor een jeugdvereniging die het vooral moet hebben van vrijwilligerswerk. “Onze tegemoetkoming dat ze twee keer gratis naar het recyclagepark mogan, is dan ook zeer welkom”, zegt Maarten Mast, schepen van jeugd voor LVB.

Ook bij KLJ en de Scouts wordt de maatregel positief onthaald. Ook zij moeten regelmatig versleten meubels of ander afval naar het recyclagepark brengen en dat kost hen telkens een paar honderd euro. “We zullen twee momenten prikken waarop alle jeugdverenigingen gratis op ons recyclagepark terecht kunnen,” zegt schepen Mas nog.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat derden de jeugdbeweging gebruiken als doorgeefluik. De jongeren zijn nu al kritisch in het aanvaarden van geschonken materiaal en ook de gemeente zal erop toezien dat geen misbruik wordt gemaakt van deze maatregel die de jeugdverenigingen elk jaar een paar honderd euro zal opleveren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk