Aantal geboortes stijgt met bijna 10%

Vorig jaar werden in Merchtem 152 kinderen geboren, 13 meer dan het jaar daarvoor. Een stijging met 8,5 % dus. “Dat heeft zijn consequenties voor het gemeentebeleid,” zegt eerste schepen Steven Elpers (Open VLD) bij het symbolisch uitreiken van de geboortepremie aan de kersverse ouders. “Wanneer onze jonge bevolking groeit dan moeten wij ook zorgen dat de nodige infrastructuur voor onderwijs en sport over de nodige capaciteit beschikt om deze groei op te vangen”.

De gemeente Merchtem heeft dan ook een subsidieaanvraag gedaan voor de uitbreiding van de GBS De Plataan die elk jaar zijn atrium ter beschikking stelt om de jonge ouders te ontvangen. Er was een cadeautje voor de jongste spruit, bovenop de geboortepremie van 50 euro, maar ook voor grote broer of zus. Schepen Elpers kondigde ook aan dat al in december extra bomen worden aangeplant in het Paardenbos. Dit ‘geboortebos’ zal volgend jaar half maart plechtig voorgesteld worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk