Schepen verkoopt 19 kostuums voor een goed doel

Schepen David De Valck is in de loop van de voorbije maanden niet minder dan 15 kg vermagerd. Beter voor zijn gezondheid en … zijn kleermaker want de schepen loopt verloren in de vele mooie pakken die hij in de loop der jaren kocht. “Ik heb het eens voorgehad dat, in een winkel, mijn broek aan het afzakken was,” lacht hij, “dat is geen zicht natuurlijk. Daarom heb ik beslist die ‘kostuums’ weg te doen”.

DassenEerst dacht schepen De Valck aan een inzameling van textiel of een container maar “het zou zonde zijn omdat het echt mooie en zeer degelijke pakken zijn”. Daarom werd naar een beter oplossing gezocht en die werd ook gevonden: David De Valck verkoopt de kostuums (je mag zelf een prijs voorstellen) en schenkt de opbrengst aan een vriend, Erwin Van Wassenhove, die in Kinshasa (Congo) opleiding geeft aan leerkrachten die te maken krijgen met leerlingen met een beperking of een leerstoornis.

De kostuummaten zijn 52 en 26 en schepen De Valck heeft ook een twintigtal dassen te koop. Wie nog wat op de kop wil tikken moet zich echter haasten naar de Stoofstraat 59.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk