Samen in beweging voor elkaar

In Thermae Sports, in de Kwekelaarstraat in Brussegem-Merchtem, werd de kick-off van de manifestatie “Samen in Beweging voor Elkaar” gegeven. De vzw Being Human, rond Merchtemnaar Steve Vermeersch, organiseert in juni volgend jaar een trap- en stapevenement t.v.v. Make-A-Wish.

Van 22 tot 24 juni 2018 worden allerlei sportieve manifestaties georganiseerd in en rond Merchtem. Thermae Sports zal fungeren als thuisbasis. Naast andere sporten en sportinitiaties komen vooral fietsen en stappen aan bod. Gespreid over drie dagen wordt er zo’n 400 km gefietst in drie etappes: Merchtem-Brugge, Brugge-Mechelen, Mechtelen-Merchtem.

Deze sportieve manifestatie mikt op ploegen van maximaal 6 personen. Er wordt van de deelnemers een sponsoring van minimum 250 euro gevraagd. De opbrengst gaat naar Make-A-Wish Belgium Vlaanderen. In samenwerking met De Lustige Wandelaars wordt ook een wandeldag (afstanden van 6 en 12 km) georganiseerd.

Kick off

In Thermae Sports werd de kick off gegeven in aanwezigheid van de algemene meter (Minister Maggie De Block) en de algemene peter (Kris Wauters van Make-A-Wish en Clouseau). De sportmeter (Kim Gevaert) en sportpeter (Ruben Van Gucht) waren verontschuldigd.

Make-A-Wish Belgium Vlaanderen ging in 1990 van start en heeft sindsdien al meer dan 2000 hartewensen van ernstig zieke kinderen gerealiseerd. Ze zijn nu al met 120 vrijwilligers die zich voor het realiseren van deze wensen inzetten. Sponsorcentjes zijn dan ook meer dan welkom.

Sportievelingen die zich al willen inschrijven voor het trap event kunnen dat nu al doen  via www.sameninbeweging.be Maar de organiserende vzw Being Human zoekt ook nog sponsors en vrijwilligers die willen meewerken aan de driedaagse volgend jaar.

Op het spoedgevallen team van het AZ Sint-Maria in Halle kunnen ze alvast rekenen. Het team organiseert cursussen reanimatie t.v.v. de vzw Being Human. Ook verenigingen kunnen op hen een beroep doen voor dergelijke cursussen. Meer info via info@beinghuman.be

Op 24 juni, de slotdag, worden er in en rond Thermae Sport tal van randactiviteiten georganiseerd. Als u al een agenda voor 2018 hebt, de datum nu alvast aankruisen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk